Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Το Αθηναϊκό indymedia θα πέσει στην Αφάνεια;

Το τελευταίο διάστημα διεξάγετε ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο ομάδες του Αθηναϊκού Indymedia . Συγκεκριμένα η Συντονιστική ομάδα που έχει απομείνει κατηγορεί την «εξόριστη» για προσπάθεια διάβρωσης και διάλυσης της ιστοσελίδας.

Στο site διάβαζε κανείς ένα όργιο ανακοινώσεων από την εναπομένουσα συντονιστική και ρυθμικά σχόλια «ανεξάρτητων» χρηστών που κατηγορούσαν τους  «εξόριστους» της Σ.Ο. χωρίς ποτέ να υπάρχει αντίλογος. 

Σαν παρατηρητής δεν μπορούσαν λοιπόν να καταλάβω τι ακριβώς είχε συμβεί μια και η εναπομένουσα συντονιστική ομάδα δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα γεγονότα. Το τοπίο ήρθε να το ξεδιαλύνει μια ανακοίνωση καταπέλτης της «εξόριστης» συντονιστικής ομάδας που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει βρει αντίλογο και όσες φορές έχει δημοσιευτεί στο athens indymedia έχει σβηστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτοί οι δύο λόγοι για μένα είναι αρκετοί, ξέρω ποιος έχει δίκιο, ποιος κρατά το θέμα στο σκοτάδι, ποιόν συμφέρει.

Επισυνάπτω την ανακοίνωση της «εξόριστης» συντονιστικής ομάδας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εξόριστης συνέλευσης του athens.indymedia

Πριν από λίγες μέρες είδαμε έκπληκτοι να δημοσιεύεται στο Indymedia μια ανακοίνωση (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=892058), στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηριζόταν το σενάριο ότι «η εξόριστη ΣΟ προσπαθεί τις τελευταίες μέρες με κάθε τρόπο και μέσο να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας, με σκοπό να τεθεί η συλλογικότητα σε άμεσο κίνδυνο και να διακοπεί οριστικά η λειτουργία της».

Η ανακοίνωση αυτή ήταν μια κοινή συκοφαντία - αυτός δε που την επινόησε και τη δημοσίευσε ένας κοινός συκοφάντης...

Τα γεγονότα έχουν ως εξής και προκαλούμε τον οποιονδήποτε να τα διαψεύσει τεκμηριωμένα:

Εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια η διεύθυνση ΙP στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του athens.indymedia.org ήταν χρεωμένη στο όνομα ενός διωγμένου και κατασυκοφαντημένου πρώην μέλους της ΣΟ.

Η ΣΟ ούδέποτε μερίμνησε να δηλώσει άλλο όνομα, μέλους της, για να χρεωθεί η IP. Επιπλέον, διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον σύντροφο αυτό, με αποτέλεσμα να εξασθενήσουν ή να εξαφανιστούν οι οποιεσδήποτε δυνατότητες επικοινωνίας με το φορέα που παρέχει την ΙΡ. Επισημαίνεται ότι ο «χρήσιμος ηλίθιος» είχε de facto αναλάβει τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες που θα προέκυπταν από την πολιτική δραστηριότητα της ιστοσελίδας!

Παρά την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του φορέα παροχής της ΙΡ και της εναπομείνασας Συντακτικής Ομάδας, ουδέποτε υπήρξε σοβαρό ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του site. Ουσιαστικό πρόβλημα δεν προέκυψε, κι αυτό διότι για μία ακόμα φορά έγιναν ενέργειες από πρώην μέλη της ΣΟ, στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του server και της προστασίας του πολύτιμου κινηματικού πόρου που αποτελεί η τεχνική βάση του indymedia. Την ίδια στιγμή, τα νυν μέλη της ΣΟ ήταν απασχολημένα με το να συγγράφουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας εις βάρος των προαναφερθέντων "χρήσιμων ηλιθίων".

Ως προς το δεύτερο σκέλος των κατηγοριών που εξαπέλυσε η ΣΟ εναντίον των εξόριστων, ότι τάχα αφαίρεσαν τον εφεδρικό server του athens, παραπέμπουμε στη δημόσια παραδοχή των ίδιων των μελών της ΣΟ που παρεβρέθησαν στη συνέλευση του Γκίνη, ότι το μηχάνημα βρίσκεται στην κατοχή ενός εξ αυτών.

Καθίσταται λοιπόν προφανές πως η καταγγελία της ΣΟ ότι προσπαθήσαμε να πλήξουμε καθ' οιονδήποτε τρόπο το μέσον, είτε αφαιρώντας τον 2ο σέρβερ είτε προσπαθώντας να τερματίσουμε τη λειτουργία του, είναι παντελώς ψευδής και ηθελημένα συκοφαντική.

Κάθε συκοφαντία, βέβαια, έχει και τα προσδοκώμενα "κέρδη" της: να κατασκευαστούν επίπλαστα «εξωτερικοί εχθροί», με σκοπό η εναπομείνασα ΣΟ να παρουσιάσει τον εαυτό της ως «βαλλόμενο πανταχόθεν» και να προσπαθήσει να συσπειρώσει γύρω της όλους εκείνους τους χρήστες του site οι οποίοι θα μπορούσαν να της τεθούν αλληλέγγυοι. Λειτουργώντας ως εξουσιαστικός μηχανισμός που βρίσκεται σε κρίση, η ΣΟ άρχισε να κινδυνολογεί ακατάπαυστα («θα μας κλείσουν τον σέρβερ»), και έφτασε στο σημείο να κηρύξει το Indymedia σε κατάσταση... έκτακτης ανάγκης («μας την πέφτουν οι διαγραμμένοι», «καραδοκούν μπάτσοι-φασίστες» κλπ.) προκειμένου να παραπλανήσει τους χρήστες.

Όλα δείχνουν ότι ο άνθρωπος που εδώ και καιρό καπηλεύεται το όνομα μιας ολόκληρης κοινότητας αντιπληροφόρησης, ο άνθρωπος που κατάφερε με, βαφτισμένες σαν αντιεξουσιαστικές, γνήσια σταλινικές μεθόδους να εξοβελίσει βαθμιαία από τους κόλπους της συλλογικότητας κάθε αντίθετη (με τη δική του) άποψη, αισθάνεται ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του...

Τόσο, που έφτασε ώς το σημείο να καλλιεργήσει μέσα του τον ευσεβή πόθο ότι «χάρη» στην επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας του Indymedia θα κατάφερνε να αντιστρέψει το ήδη πολύ αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του μέσα κι έξω από τη συλλογικότητα.

Προφανώς ο κατήφορος για τον επίδοξο ηγέτη του Indymedia αλλά και για την εναπομείνασα ΣΟ, που ενώπιόν Του δείχνει σαν να στέκεται πάντοτε σε στάση προσοχής (αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι συνυπέγραψε την άθλια και τυχοδιωκτική αυτή ανακοίνωση, δίχως να κάνει καν τον κόπο να τη διαβάσει και να διερευνήσει το κατά πόσον το περιεχόμενό της είναι αληθινό), δεν έχει τελειωμό.

Εύλογο ήταν ο άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως «συλλογικότητα του Indymedia» να αισθάνεται πως μετά την πρόσφατη συνέλευση των εξόριστων στο Πολυτεχνείο άρχισε να τρίζει επικίνδυνα η καρέκλα του, καθώς τα 100 άτομα που βρέθηκαν στο κτίριο Γκίνη εκείνο το βράδυ δεν άργησαν να κατανοήσουν, κάνοντας τις απαραίτητες συγκρίσεις, τι ακριβώς συμβαίνει μες στους (τωρινούς) κόλπους του Indymedia.

Μη έχοντας ωστόσο να πιαστεί από πουθενά για να σώσει το «αντιεξουσιαστικό» του φέουδο, έσπευσε να παίξει το τελευταίο του χαρτί, επινοώντας, ως μεγάλος, κακός αδερφός του Μακιαβέλι, ένα τόσο περίπλοκο και πολυσχιδές σενάριο συνωμοσίας, που θα το ζήλευαν ακόμη και οι συντάκτες του περιοδικού «Τρίτο Μάτι». Ο τυχοδιωκτικός και παρορμητικός χαρακτήρας του ηγέτη, ενισχυμένος από τον πανικό του δημιουργεί ένα επικίνδυνο μείγμα για το μέλλον του Indymedia.


*************************************

Εμείς οι εξόριστοι, μόλις ενημερωθήκαμε για την προαναφερθείσα ανακοίνωση, και διαβάζοντας τη ρωμαϊκή αρένα που δημιούργησαν οι συντάκτες της και κάποιοι παραπλανημένοι χρήστες, αμέσως δημοσιεύσαμε μια πρόχειρη απάντηση, η οποία διαγράφηκε σε χρόνο dt, καθιστώντας αυτούς που τη διέγραψαν χειρότερους κι από αστικούς δικαστές, οι οποίοι θεωρητικά δίνουν τη δυνατοτητα απάντησης στις κατηγορίες.


Ως εκ τούτου...

Ζητάμε:
-Να επανεμφανιστεί η αρχική μας απάντηση στην αποδεδειγμένα, πλέον, συκοφαντική ανακοίνωση της ΣΟ.
-Να δημοσιευθεί ανεμπόδιστα η παρούσα ανακοίνωση και να απαντηθεί επί της ουσίας από τη Συντακτική Ομάδα.


Και προειδοποιούμε:
Αν ο κύριος «συλλογικότητα του Indymedia» επιχειρήσει, ως είθισται, να λογοκρίνει την ανακοίνωσή μας, καλό είναι να γνωρίζει ότι, σ' αυτήν την περίπτωση, θα κοινοποιηθεί όπουδήποτε κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο, οπουδήποτε τα δεσποτικά ψαλίδια δεν φιμώνουν πολιτικές απόψεις και διαλόγους μετονομάζοντάς τους σε «εσωτερικά θέματα»(sic) και «κουτσομπολιό»...





Η εξόριστη συνέλευση του athens indymedia και οι συνοδοιπόροι της



Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν πως το αθηναϊκό indymedia θα έχει την ίδια πορεία και τέλος που είχε και το θεσσαλονικιό indymedia που κάτω από την ασφυκτική πίεση της αναρχικής ομάδας που το έλεγχε (κατάληψη μαύρης γάτας) οδηγήθηκε στο περιθώριο και τελικά στο κλείσιμο. Ελπίζω τα μέλη της «εξόριστης» συντονιστικής που από τα γραφόμενα τους μοιάζουν σοβαροί να προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές λύσεις και να ιδρύσουν σύντομα νέα σελίδα. Το σημερινό indymedia σίγουρα πνέει τα λοίσθια

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατι μου λεει οτι θα τα σκατωσουν και οι αναρχικοι...Λογικα...ολο και καποια συμφεροντα θα εξυπηρετουν τα παιδια που ειναι απο πισω...αλλα τελος παντων...