Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

First Call εργασιακος μεσαίωνας! Οι πρόσφατες οδηγίες της ΕΕ για ττην εργασία άρχισαν να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα



Στις 10 Ιούνη σε Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης αποφασίστηκε η ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το σπάσιμο του 48ωρου. Η Ελληνίδα υπουργός Πετραλιά συμμετείχε στην συνεδρίαση αλλά δεν τόλμησε να καταψηφίσει την οδηγία, μαζί με άλλες τέσσερις χώρες απείχε στην ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά η οδηγία να περάσει. Η Πετραλιά υποκριτικά τότε δήλωνε ότι αυτό το μέτρο δεν αφορά την Ελλάδα, «ξεχνώντας» ότι μια οδηγία της ΕΕ είναι δεσμευτική για όλα τα κράτη μέλη.
Σήμερα αποκαλύπτεται πως η εισπρακτική εταιρεία FIRST CALL, εταιρεία δηλαδή που ασχολείται με την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών πελατών τραπεζών, προχώρησε σε διαχωρισμό του εργασιακού χρόνου σε παραγωγικό και μη παραγωγικό.
Συγκεκριμένα η εργοδοσία ορίζει μέγιστο χρονικό όριο ανά κλήση. Αν για παράδειγμα αυτό το όριο είναι τα 3 λεπτά και ο υπάλληλος της First Call συνεχίσει την συνομιλία του με τον πελάτη, ο παραπάνω χρόνος θεωρείται μη παραγωγικός και θα πρέπει να αναπληρωθεί από τον εργαζόμενο είτε δουλεύοντας τον είτε δεχόμενος στο τέλος του μήνα την αντίστοιχη μείωση του μισθού του.



Πηγές
Ριζοσπάστης
Σωματείο Εργαζόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια: