Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Οι βασανιστές της Ζαρντινιέρας «έπεσαν στα μαλακά»





Στα τέλη Νοεμβρίου 2006 ο Καραμανλής από το βήμα της Βουλής δήλωνε σε κατηγορηματικό τόνο:

“Θέλω να υπογραμμίσω ρητά, κατηγορηματικά και για τελευταία φορά, ότι συμπεριφορές βιαιότητας και κατάχρησης εξουσίας, από οποιονδήποτε, δεν γίνονται ανεκτές. Είναι αδιανόητες, είναι απαράδεκτες. Τις αποδοκιμάζουμε και τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για την απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν. Ασκήθηκε άμεσα πειθαρχικός έλεγχος και επιβλήθηκαν ήδη πειθαρχικές κυρώσεις. Υπήρξαν συνέπειες στους υπεύθυνους, αλλά και ξεκάθαρες τοποθετήσεις της Κυβέρνησης, που εκφράζουν και την πάγια θέση και την ευαισθησία της. Και, βέβαια, υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Τίποτε δεν καλύπτεται”.

Τι ισχύει δύο χρόνια μετά που το θέμα έχει φύγει από τα ζητήματα της καθημερινότητας; Ποιες ήταν οι ποινές που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς, φυσικούς συνεχιστές του Θεοφιλογιαννάκου της Χούντας;
Δύο χρόνια μετά μαθαίνουμε από τις εφημερίδες πως οι τέσσερεις αστυνομικοί που έβλεπαν το θέαμα απηλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΛ.ΑΣ τιμώρησε με εξάμηνη αργία τον αρχιφύλακα που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πλάνα να κλωτσάει και να ρίχνει μπουνιές στον φοιτητή, με τετράμηνη αργία τον δεύτερο αστυνομικό, που επίσης χτυπάει τον φοιτητή και με πρόστιμο 1.000 ευρώ τον τρίτο αστυνομικό.
Ξεφτιλισμένη κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: