Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

«Φέρτε τους πίσω τώρα»

Χιλιάδες Ιταλοί πολίτες πήγαν στην τελετή και ζήτησαν την απόσυρση των ιταλικών δυνάμεων. Στον αντίποδα ενισχύσεις ζητεί ο Αμερικανός διοικητής. Νίκη βλέπουν οι Ταλιμπάν

Σε αντιπολεμικό και αντικυβερνητικό συλλαλητήριο μετατράπηκε χθες η κηδεία των έξι Ιταλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν. «Φέρτε τους πίσω. Πόσοι νεκροί ακόμα;» και «Ειρήνη τώρα» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν χιλιάδες Ιταλοί πολίτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τη Ρώμη για την επικήδεια τελετή ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την άμεση απόσυρση των ιταλικών στρατευμάτων από την ασιατική χώρα.

Με δάκρυα και λυγμούς λέει το τελευταίο αντίο στον πατέρα του ο 7χρονος γιος ενός από τους Ιταλούς στρατιώτες που χάθηκαν στο Αφγανιστάν

Με δάκρυα και λυγμούς λέει το τελευταίο αντίο στον πατέρα του ο 7χρονος γιος ενός από τους Ιταλούς στρατιώτες που χάθηκαν στο Αφγανιστάν


Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της «Ουάσινγκτον Ποστ» αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής στο Αφγανιστάν, ΜακΚρίσταλ, προειδοποιεί, σε απόρρητη έκθεσή του, για αποστολή μεγάλων στρατιωτικών ενισχύσεων, διαφορετικά ο πόλεμος για την ανατροπή των ανταρτών θα χαθεί.



Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, Μουλάς Ομάρ, διαμηνύει ότι «πλησιάζει η νίκη και η ανεξαρτησία» και ζητεί από τους Δυτικούς να μην ακούν τις δικαιολογίες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον πόλεμο. Ο ίδιος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα νικήσει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, όπως έγινε και με τους άλλους εισβολείς στην Ιστορία.


«Τους στείλαμε εκεί και επέστρεψαν νεκροί», ανέφερε ο Ουμπέρτο Μπόσι, επικεφαλής του κόμματος της Λέγκας του Βορρά, συμμάχου της συντηρητικής κυβέρνησης, λίγο πριν ξεκινήσει η επικήδεια τελετή των άτυχων Ιταλών στρατιωτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Αφγανιστάν.


Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε σχολεία, γραφεία και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ αρκετά καταστήματα έβαλαν «λουκέτο».


Πριν από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας, μία δημοσκόπηση έδειξε ότι το 58% των Ιταλών θέλει να επιστρέψουν στη χώρα τα ιταλικά στρατεύματα, ενώ το 40% θεωρεί ότι η αποστολή έχει εξελιχθεί σε πολεμική επιχείρηση.



Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική δύναμη αριθμεί 3.100 άνδρες στο Αφγανιστάν.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι μελετάται μία μεγάλη μείωση αυτής της δύναμης, αλλά δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μονομερούς αποχώρησης.


Απόρρητη έκθεση
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής στο Αφγανιστάν, ΜακΚρίσταλ, σε απόρρητη έκθεσή του, περιγράφει με λεπτομέρειες την αυξανόμενη δράση των Ταλιμπάν καθώς και τη μεγάλη διαφθορά της αφγανικής κυβέρνησης, αλλά και επισημαίνει ότι η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων για την ανατροπή των ανταρτών είναι πολύ πιθανό να αποτύχει χωρίς επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις.


Νωρίτερα, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, Μουλάς Ομάρ, σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με την ευκαιρία του τέλους του Ραμαζανιού, υποστήριξε πως «πλησιάζει η νίκη και η ανεξαρτησία» και ότι «στόχος μας είναι η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού συστήματος και για να τον επιτύχουμε, είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε».


Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως οι αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών ήταν αποτυχημένες.

από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια: