Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Torture in Greece, Police brutality - Βασανιστήρια στην Ελλάδα και η κάλυψη του κράτους

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Για ακόμα μία φορά οι δικαστικές αρχές της χώρας ρίχνει στα μαλακά υπάλληλο του ελληνικού κράτους εντεταλμένου για την τήρηση του νόμου. Ο αστυνομικός Νίκος Τσίντζας που υπηρετεί στο Α.Τ. Ομόνοιας τον Ιούνιο του 2007 αποκαλύφθηκε ότι βασάνιζε άτυχους κρατούμενους μαζί με άλλους αστυνομικούς. Η ανωμαλία τους ήταν τέτοια που κατέγραφαν τα κατορθώματα τους σε βίντεο και τα μοίραζαν μεταξύ τους.
Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν έλληνας blogger βρήκε το βίντεο με το ξυλοδαρμό των 2 Αλβανών μεταναστών από κάποιο παιδάκι (!), το ανέβασε στο blog του και στην συνέχεια στο ελληνικό indymedia.
Ακολούθησε καταιγίδα αποκαλύψεων για ξυλοδαρμούς σε αστυνομικά τμήματα και η δέσμευση του ελληνικού κράτους πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Δυστυχώς τα σημάδια δεν ήταν καλά για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην "υπόθεση της ζαρντινιέρα" στην Θεσσαλονίκη είχαν τιμωρηθεί με προαγωγές από τους ανωτέρους τους!!!!! Το σχετικό βίντεο που είχε συνταράξει την κοινωνία τότε ήταν το ακόλουθο.







Στις αρχές Φεβρουαρίου λοιπόν οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός Νίκος Τσίντζας που πρωταγωνιστεί στα βασανιστήρια των άτυχων συλληφθέντων στο Α.Τ. Ομόνοιας, αθωώνεται ουσιαστικά, αφού η ποινή του μετατρέπεται από βασανισμό σε προσβολή της προσωπικότητας.



Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη σε αυτό το βίντεο ο αστυνομικός δεν βασανίζει



ούτε σε αυτό το βίντεο. Ποιούς κοροιδεύουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: