Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Οι εργοδότες τρομοκρατούν και δολοφονούν





Διάβαζα παλιότερα σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό για τις δολοφονίες συνδικαλισμένων εργατών από τους εργοδότες και πίστευα πως είναι εξωτικό και απόμακρο για την Ελλάδα. Δυστυχώς έχουμε πλέον τέτοια γεγονότα και στην Ελλάδα.
Την Δευτέρα 22/12 επίθεση με οξύ στο πρόσωπο δέχτηκε η μετανάστρια από την Βουλγαρία και συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Έκτοτε νοσηλεύεται στην εντατική του Ευαγγελισμού, έχει χάσει το ένα μάτι και κινδυνεύει η ζωή της.
Η Κούνεβα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, ένα από τα πιο ζωντανά σωματεία στην Ελλάδα με καθημερινές παραστάσεις σε επιθεωρήσεις εργασίας, πάντα μάχιμο και συμπαραστάτης των επισφαλών εργαζομένων που καλύπτει.
Οι συναδέλφισσές της Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου καταγγέλλουν ότι η επίθεση προέρχεται από κύκλους της εργοδοσίας, η οποία τρομοκρατούσε όλες τις εργαζόμενες, και σκληρότερα την Κούνεβα επειδή είναι βουλγαρικής καταγωγής και συνεπώς πιο ευάλωτη.
Η συνδικαλίστρια Λία Φράγκου κατήγγειλε πως η Κούνεβα δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, απειλές να σταματήσει την συνδικαλιστική της δράση. Η εταιρεία που δούλευε η Κούνεβα έχει 2 τουλάχιστον μεγάλους κρατικούς πελάτες (ΗΣΑΠ - ΕΒΟ), καταγγελίες ήχαν γίνει από το Σωματείο πως οι εργολάβοι τους δεν τηρούσαν την εργατική νομοθεσία. Το κράτος της ΝΔ όμως κώφευε. Έφτασαν στο σημείο να βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν για το δώρο των Χριστουγέννων και στο χέρι να τους δίνουν λιγότερα χρήματα. Όταν η Κούνεβα διαμαρτυρήθηκε την πέταξαν έξω από την εταιρία σεκιουριτάδες και μία εργαζόμενη που αρνήθηκε να υπογράψει απολύθηκε.
Αυτές τις καταστάσεις αντιμετώπιζε η Κούνεβα και τα άλλα μέλη του Σωματείου

Μπράβο στην Πετραλιά και των Κωστάκη για το μαφιόζικο κράτος που έχουν φτιάξει. Πραγματικά το επανίδρυσαν

Update

Σε αυτό εδώ το Link  υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση της Κούνεβα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τον Ευαγγελισμό. Στην συγκέντρωση μίλησε συνδικαλίστρια καθαρίστρια που βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου της από την πρώτη στιγμή. Στο Link αναφέρονται επιγραμματικά από την καθαρίστρια οι συνθήκες εργασίας που «απολάμβαναν» στην εργολαβία του Οικονομάκη στον ΗΣΑΠ.
Για την συνδικαλίστρια έχει ανοίξει λογαριασμός τράπεζας.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει, το έχει ανάγκη
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

3 σχόλια:

Marlou Xintarianou είπε...

δυστυχώς έτσι είναι, πολλές επιχειρήσεις σε βάζουν να υπογράφεις περισσότερα απο αυτά που σου δίνουν και άλλες λιγότερα(ομως στα μαύρα κανουν κρατήσεις απο εσένα) και φυσικά έχοντάς ανάγκη το δεχεσε .... όσο για να πας στην επιθεώρησή δεν αξίζει ο κόπος πολλές φορές( σχεδόν πάντα)... άλλα και βια??????

Ανώνυμος είπε...

Sta moutra ton eftise ton Alavano h Kouneva. xaxaxaxaaxxa

no_logo είπε...

Και πολύ καλά έκανε
ήταν μια άθλια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν (η ΑΚΟΑ, συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όχι ο Αλαβάνος) την Κούνεβα και τον αγώνα της